8
Feb

Bagajul de mana

1. Pentru confortul si siguranta dvs. Incercati sa va limitati la un singur bagaj de mana. Dimensiunea totala (lungime+inaltime+grosime) nu trebuie sa depaseasca 115 cm iar greutatea lui nu trebuie sa fie mai mare de 10 kg.

2. Urmatoarele obiecte nu ar trebui sa la transportati in bagaje, dar ar trebui sa le aveti in permanenta la dvs.: medicamente, bijuterii, bani, titluri de renta, documente si alte valori.

3. Din motive de siguranta, nu acceptati bagaje apartinand altor persoane.

Bagajul pentru cala

Va recomandam ca bagajul transportat în cala avionului sa fie din material rezistent, prevazut cu încuietori si etichetat cu numele dumneavoastra, atât în exterior cât si în interior.

1. Norma de bagaj gratuit acceptata la transport pe curse TAROM

Incepand cu data de 01 februarie 2009 compania Tarom a modificat norma de bagaj gratuit acceptata la transport pe cursele TAROM interne si internationale astfel :

– 30 kg pentru pasagerii care calatoresc la clasa business

– 20 kg pentru pasagerii care calatoresc la clasa economic

– 10 kg pentru infantul fara loc

Nota :

Pentru anumite categorii specifice de trafic ( marinari, vanatori, pescari, muncitori, etc ) TAROM va continua sa accepte la transport o limita superioara de bagaj gratuit, conform notificarilor anterioare ( doar pe segmente/destinatii TAROM )

2. Limita maxima de greutate acceptata per piesa bagaj este de 32 kg

Orice articol sau bagaj care cantareste mai mult de 32 kg nu poate fi acceptat ca bagaj la check-in, acesta trebuie transportat in sistem cargo.

Urmatoarele articole nu trebuie incluse în bagajul de cala:

medicamente, bijuterii, bani, efecte negociabile, documente, obiecte perisabile si/sau fragile, alte valori. Aceste articole vor fi pastrate asupra dumneavoastra, în mod permanent.

*Atentie!

*Transportul de materiale primejdioase în bagaje la bordul avioanelor este ilegal, vinovatii fiind pasibili de închisoare sau amenzi.

3. Taxa pentru excedent de bagaj (taxa care se plateste in cazul in care depasiti limita maxima de greutate acceptata la cala)**

ZONA 1: Rute domestice Romania – 2 EUR / kg

ZONA 2: Romania – Europa – 10 EUR / kg

Exceptii: Londra – Romania, pana la maxim 10 kg in plus: 5 GBP / kg

peste 10 kg in plus: 3 GBP / kg

Romania – Londra, pana la 10 kg in plus: 8 EUR / kg

peste 10 kg in plus: 5 EUR / kg

ZONA 3: Romania – Orientul Mijlociu: 10 EUR / kg

Exceptii: Romania- Dubai: 16 EUR / kg

Orientul Mijlociu – Romania: 10 USD / kg

Exceptii: Dubai – Romania: 16 USD / kg

Comments are closed.